header-news-verdon-cordier

VERDON blaast de firma Cordier nieuw leven in


In haar bezorgdheid om de zwakke economische situatie in het centrale bekken, heeft VERDON een bod uitgebracht voor de overname van de activiteiten van de firma Cordier dat werd aanvaard door de curatele, die is belast met de vereffening van de firma.

Het sociale luik van het aanbod krijgt in een eerste fase vorm door de overname van een vijftigtal arbeiders voor wie een duurzame en onmiddellijke tewerkstelling werd voorgesteld, zonder een beroep te doen op economische werkloosheid.

In een tweede fase, heeft VERDON het voornemen om na het heropstarten van de activiteiten opnieuw een activiteit in de metaalverwerkende sector op gang te brengen op de site te Houdeng, waarbij er zal worden overgegaan tot een tweede rekruteringsronde onder het niet overgenomen personeel.

De aankondiging van deze overname werd zowel door de arbeiders als door het cliënteel van de firma met opluchting onthaald.

Met een goed gevulde orderportefeuille op zak voor 2014, ziet VERDON in deze overname de gelegenheid bij uitstek om een bijkomende expertise en erkende knowhow te verwerven.

Bovendien zal deze nieuwe overname het voor VERDON mogelijk maken om haar capaciteit uit te breiden op het vlak van de mobilisering van gekwalificeerd personeel op nieuwbouwwerven of werven van stilgelegde fabrieken.

Cordier reprise 5

reprise cordier - verdon

Verdon - Cordier reprise