header-agro-alimentaire-verdon

Voedingsindustrie & brouwerijsector


VERDON is al meer dan twintig jaar actief binnen de sector van de voedingsindustrie. Hierdoor beschikken wij over een ruime ervaring op het vlak van de gebruikte installaties en methodes voor de verwerking van melkproducten, dranken, niet vaste voedingswaren, glucose, insuline, enz. 

Industrie laitière - verdon

De zuivelindustrie


Wij zoeken steeds naar de beste oplossing voor de opslag van grondstoffen, het verstuiven, vermengen en toebereiden van giststoffen, de afroming, de pasteurisering, de sterilisatie, de homogenisering en het doseren van aroma’s en fruit (yoghurt).

Onze projecten omvatten het ontwerp, de uitvoering en de automatisering van installaties alsook het onderhoud ter plaatse.

boissons - verdon

Dranken


VERDON heeft talrijke installaties gerealiseerd binnen een brede waaier aan specialisaties, zoals fruitsappen, mineraal- of bronwater, bruisende dranken, wijn, siropen en aroma’s.

Onze installaties omvatten het automatisch procesbeheer vanaf de ontvangst van de grondstoffen tot de verpakking van het afgewerkte product.

aliments - verdon

Voedingswaren


Binnen het vakgebied van de voedingswaren, bieden wij aan industriële bedrijven een totaaloplossing op het vlak van de voorbewerking, de opslag, het doseren, het mengen, het ontdooien en het koken/bakken van verschillende bestanddelen van vaste of vloeibare voedingswaren.

Daarnaast heeft VERDON binnen de suikersector diverse studies uitgewerkt en projecten uitgevoerd en dit onder meer op het vlak van de productie, zuivering, evaporatie en kristallisering van bietensap.

Tot slot, heeft VERDON eveneens meegewerkt aan de bouw van atomiseringsinstallaties voor suikerraffinaderijen.

verdon cip verdon

CIP (Cleaning in place)


VERDON beschikt ook over een ruime expertise op het vlak van de uitwerking van specifieke oplossingen voor welbepaalde sectoren. Zo stond VERDON als projectcoördinator onder meer in  voor het ontwerp en de bouw (met inbegrip van de automatie en elektriciteit) van een hoogtechnologisch reinigingsstation voor de snelle ontsmetting en reiniging van industriële verwerkingsinstallaties voor voedingswaren (dranken, chips, groenten, …).

Deze installaties worden gebruikt voor het reinigen van diverse onderdelen, tanks, leidingen, mixers, pasteuriseertoestellen, warmtewisselaars, tankwagens, enz.

Zij werden gebouwd op vraag van onze klanten uit België, Europa en Noord-Afrika. In geval van problemen met de installaties, komen gespecialiseerde onderhoudsploegen snel tussen.

brasserie - verdon

Brouwerijen


VERDON is al meer dan twintig jaar actief binnen de brouwerijsector waarin onze onderneming verschillende aftap- en brouwinstallaties heeft ontworpen en gebouwd voor grote brouwerijgroepen en micro-brouwerijen.

De installaties werden in België geplaatst, maar eveneens in het buitenland waar VERDON haar BELGISCHE knowhow heeft kunnen aanwenden.

VERDON is in staat een brouwerij van A tot Z op te bouwen dankzij haar ervaren process engineers voor wie de gehele fabricagecyclus geen geheimen meer heeft.

In dit kader beschikken wij over een ruime expertise op het vlak van:

 • het malen (fijne maling droge korrel en fijne maling onder water);
 • brouwzalen;
  • het maischen;
  • verwarmingssystemen voor het brouwen;
  • het filteren van de maische;
  • het koken van het wort;
 • het filteren;
  • de gisting;
  • het aanzetten van het wort (systemen voor propagatie en pre-oxygenatie van gist);
  • gistkuipen;
 • filtratie en opslag (MS-filter, TBF-filters, enz.).