header-historique-verdon

Voorgeschiedenis


0

Drie ervaren ondernemers beginnen aan een industrieel avontuur en richten de firma VERDON op.

De benaming van de vennootschap komt voort uit een samentrekking van de namen van de historische oprichters.

Aanvankelijk is VERDON actief op het vlak van de ketelmakerij en voert de firma laswerken uit, dit hoofdzakelijk in de farmaceutische en brouwerijsector. VERDON onderscheidt zich al snel van de concurrentie door zowel met roestvrij staal als met koolstofstaal te werken.


Sinds de oprichting van de firma, is ondertussen twintig jaar verstreken. VERDON wordt door haar klanten erkend als expert in het onderhoud van industriële installaties.

Een diepgaande kennis van de lokale industrie maakt het voor VERDON mogelijk om als hoofdaannemer kleine projecten uit te voeren. Hierna vangt VERDON haar exportactiviteiten aan.

0


0

We zijn een generatie verder en VERDON is overgenomen door twee industriëlen, die overtuigd zijn van het potentieel van de firma.

De ambitie is duidelijk: uitgroeien tot de partner bij uitstek op het vlak van de industriële dienstverlening. Hiertoe richt VERDON een onderzoeksafdeling op en versterkt zij haar expertise binnen de vakgebieden van de mechanica, de elektriciteit en de instrumentatie.


VERDON verwerft internationale bekendheid en richt haar eerste filiaal op in Algerije. De firma voert nu als hoofdaannemer ook projecten uit in de watersector en werkt actief mee aan de bouw van verschillende pompstations.

VERDON versterkt haar expertise in de instrumentatie en de automatisering.

0


0

De groep VERDON leidt voor het eerst een volledige “revamping” van een fabriek in goede banen. Het onderzoeksbureau voorziet in een volledige 3D-modellering van de chemische fabriek.

VERDON voert alle aanpassingen op de site door en coördineert de vele onderaannemers en uitvoerders. Tijdens  piekperiodes, heeft de groep de leiding over meer dan 400 medewerkers.


Overtuigd van de projectmanagementkwaliteiten en multidisciplinaire kennis van de groep, wordt VERDON door een van de 5 grootste bedrijven ter wereld gevraagd om het grootste datacenter van Europa te ontwikkelen.

Deze uitdaging wordt tot een goed einde gebracht en de groep bouwt 5 jaar later twee andere datacenters voor dezelfde klant.

2007 staat ook in het teken van de enorme vooruitgang van de afdeling HVAC. Elektrische, klimaat-, energie-, industriële ventilatie- en luchtbehandelingstechnieken hebben voor VERDON geen geheimen meer.

0


0

De groep VERDON neemt de firma STIN over en versterkt haar aanwezigheid op de Franse markt. Via deze overname, wil VERDON tegemoetkomen aan de vraag van haar klanten om hen in Frankrijk bij hun projecten te begeleiden.


VERDON neemt de firma Cordier over die onder meer de nodige erkenning geniet op het vlak van turbines binnen de nucleaire sector.

De uitstekende reputatie van de groep VERDON en haar kennis op nucleair vlak, zijn hier van grote waarde gebleken.

VERDON coördineert nu ook de gedeeltelijke stillegging van eenheden, waarbij zij instaat voor het onderhoud van de turbines, het transport van kritische apparatuur en verschillende machinale en lasbewerkingen.

0


0

In 2014 verovert VERDON Frankrijk. Met de steun van haar klanten, neemt de groep achtereenvolgens de firma’s CICR en CDNI over.

Deze firma’s zijn actief in heel Frankrijk en met name in het Parijse bekken. Dankzij deze overname, worden meer dan 110 banen en 50 jaar knowhow gered.